ENJARDINA EL TEU ESPAI- part I

Una de les coses que més ens crida l’atenció i produeix admiració són les persones que tenen una especial dedicació pel tema de la jardineria. Ja sigui en un pis o en una casa, es nota moltíssim quan hi ha algú allà darrere dedicant-li hores i més hores.
Ens encanta com completa la nostre feina i fa que els projectes adquireixin una dimensió molt més perfecte i bonica.
Sempre que ens demanen consell donem unes pautes molt bàsiques així com recomanar que si un mateix no es veu capacitat, s’ acudeixi a un professional.

Per als mes atrevits, aquí teniu uns aspectes bàsics a considerar, dividirem el post en dues parts (avui us pengem la part I i la setmana vinent la part II).

Primer, parlarem dels aspectes medi ambientals (part I) per després donar pas als més estètics (part II), tots dos igual d’importants.

Aspectes mediambientals:

Clima: Coneix bé el clima general de la teva regió doncs et servirà per triar les espècies més adequades.

Materials: Com és la superfície? és de formigó, terra, teka? … els materials que predominen en l’entorn ens indicaràn també el tipus de flora a escollir.

espais-exterior-flora-rocalla

Aigua: l’aigua és indispensable però ull, hem de prendre consciència i fer servir solament la que sigui necessària. Per això, recomanem que primer de tot t’asseguris de la qualitat de l’aigua a la teva zona perquè aquesta sigui efectiva. Rega les plantes o el jardí a la nit. Utiliza plantes autòctones resistents a la sequera i que consumeixin poca aigua. Ajusta l’horari del reg a cada estació i agrupa les plantes que necessiten la mateixa quantitat d’aigua. Recorda que moren més plantes per un excés de reg que per la seva falta.

Llum: La il·luminació natural és un component bàsic en la decoració de la teva terrassa/ jardí. Arribada la nit tenim moltes opcions per ambientar els teus racons. Una d’aquestes opcions que ens serveix també per a balcons i espais no gaire grans són els fanals.

enjardina el teu espai

También queda ideal il.luminar les escales, finestres i parets amb làmpares solars o guirnaldes.

enjardina el teu espai

I fins a aquí la Part I, el dilluns penjarem la part II i així ja teniu distracció per a les vacances.

Recordeu, que per a qualsevol consulta ens podeu escriure aquí o directament a arquitectura@mmap.es.

Petons!!!


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.