Casa Alayo

Ubicació
Vilafranca del Penedés
Any de l´obra
2007
Arquitecte
Miquel Mas i Cardona
Col·laborador
Carmen Pérez Ortiz
Superfície
1250 M2

SOBRE EL PROJECTE

El projecte consisteix en la reforma i rehabilitació d’una casa patrimonial vilafranquina per transformar-la en un edifici d’habitatges. Com fer compatible les restriccions de les normatives, les necessitats del promotor i les prestacions per als futurs usuaris/compradors dins d’una casa catalogada és un repte gens senzill. L’aparença externa de la finca pràcticament no es canvia, excepte a la façana posterior que estava en un estat de conservació deplorable. Es construeix un aparcament soterrat sota el jardí de la casa, que es refà de nou sobre el mateix, doncs era un dels elements significatius de la casa a mantenir. Interiorment es conserven aquells elements patrimonials importants i es posen en relleu elements estructurals o constructius que una casa com aquesta alberga en el seu interior.