Habitatges al Pla de la Ventonella

Ubicació
Flix
Any de l´obra
2009
Arquitecte
Miquel Mas i Cardona
Col·laborador
Carmen Pérez Ortiz
Superfície
1.570 M2

SOBRE EL PROJECTE

Encàrrec que sorgeix de guanyar un concurs públic de l’Institut Català del Sòl per construir uns habitatges de renda protegida a Flix. El solar en el que es desenvoluparà el projecte està dins una zona promoguda pel mateix INCASÒL. Té una forma irregular i el límit del terreny amb el carrer té una forma circular. El repte del projecte era construir uns habitatges amb uns estàndards de qualitat elevats a pesar de comptar amb recursos molt limitats com és habitual en aquest tipus de promocions públiques.
El projecte es planteja en dos volums desalineats, de planta quadrada que s’encaixen entre ells a través del nucli d’escala i ascensor. D’aquesta manera podem adaptar-nos a la geometria irregular del solar amb elements de geometria regular i reduir els costos de formes més complexes. L’edifici té tots els seus habitatges amb ventilació natural creuada, façana i cobertes ventilades i l’aparcament semisoterrat amb ventilació i llum natural.

 

 

PLA-DE-LA-VENTONELLA_05-5